måndag 30 juli 2012

Vecka 31 - Kategori: Progressive metal

Usch, nu blev det komplicerat. Inte nog med att det ska ändras taktart hit och dit, nä, vi ska fiffla rundor bara för fifflandets skull också. Vi talar naturligtvis om Progressive Metal, som är vecka 31s stående kategori. Dags att verka smarta för en kort stund (med betoning på kort). Som vanligt hittar ni Spotify-listan på: Spotify Metal Battle

Här står Dream Theater och verkar smarta. Vi andra dödliga fattar ingenting...

* Deadline för att ändra sin låt i Playlisten: LÖRDAG (4/8) KL 23:59.
* Röstning startar SÖNDAG (5/8) KL 00:00 OCH PÅGÅR FRAM TILL KL 23:59. 
* Samtliga röster skrivs som kommentar på röstningsinlägget på vår Facebook!

Kör hårt!

Vinnare Vecka 30: Nordisk Svartmetall är Immortal - One By One

Kallt, mörkt och allmänt otrevligt. Nej, det är inte dina kalsonger jag talar om. Det är kategorien för vecka 30. Med ett par riktigt kalla kallingar knep tillslut Immortal hem segern med sin låt "One By One". Välkomna in i vår alldeles egna Hall of Fame.

Immortal är ute på picknick i det gröna... Härliga pojkar!


Vinnande deltagaren från vecka 30 är Magnus Dahlgren. Det betyder att just du får välja kategori till vecka 31s tävling. Ta en funderar och bege dig sedan till vår facebooksida och skriv ett nytt inlägg med veckans kategori. Spotify Metal Battle kommer sedan omgående skapa ett nytt inlägg på hemsidan och annonsera ut detta, varpå en ny tävling är igång!

Följande poäng gavs:
  1. Immortal - One By One = 320 poäng
  2. Marduk - Serpent Sermon = 315 poäng 
  3. Lord Belial - Pazuzu - Lords Of Fever And Plague = 310 poäng
Grattis Immortal och grattis Magnus!

måndag 23 juli 2012

Vecka 30 - Kategori: Nordisk Svartmetall

Svartmetall är lite som att vara hård i magen. Man blir blir sur, vrång och allting känns bara mörkt och jävligt. Därför är det inte helt oväntat att vi under vecka 30 kör den mest förstoppade kategorien i metallens historia: Nordisk svartmetall. Som vanligt hittar ni Spotify-listan på: Spotify Metal Battle

Med en kraftig förstoppning är det inte lätt att vara glad...

* Deadline för att ändra sin låt i Playlisten: LÖRDAG (28/7) KL 23:59.
* Röstning startar SÖNDAG (29/7) KL 00:00 OCH PÅGÅR FRAM TILL KL 23:59. 
* Samtliga röster skrivs som kommentar på röstningsinlägget på vår Facebook!

Kör hårt!

Vinnare Vecka 29: Metal från långfilm är Slayer - Bloodline

Då var det dags för filmens magiska värld att visa att de har något att komma med. Soundtrack stod på tapeten och visst fick vi bidrag. Dock var det inga svårigheter för Slayer att knipa hem segern med ett försprång på hela 30 poäng jämfört med tvåan. Därmed välkomnar vi deras låt "Bloodline" in i vår alldeles egna Hall of Fame.

Tom är arg efter att ha gått ner på en tjej och insett att det var lingonvecka.


Vinnande deltagaren från vecka 29 är Magnus Dahlgren. Det betyder att just du får välja kategori till vecka 30s tävling. Ta en funderar och bege dig sedan till vår facebooksida och skriv ett nytt inlägg med veckans kategori. Spotify Metal Battle kommer sedan omgående skapa ett nytt inlägg på hemsidan och annonsera ut detta, varpå en ny tävling är igång!

Följande poäng gavs:
  1. Slayer - Bloodline = 375 poäng
  2. Hypocrisy - Eraser = 345 poäng 
  3. Pantera - The Badge = 310 poäng
Grattis Slayer och grattis Magnus!

onsdag 18 juli 2012

Vecka 29 - Kategori: Metal från långfilm

Filmmusik är kanske inte det man kör på sin Mp3-spelare när man bränner loss ett riktigt tungt set knäböj på gymmet. Men ibland händer det att en metallåt hamnat med i självaste soundtracket. Därför är det nu dags för oss att gräva i filmernas värld efter allehanda guldkorn. Således är kategori för vecka 29 Metal från långfilm. Som vanligt hittar ni Spotify-listan på: Spotify Metal Battle

Ooooh... klassiskt! Wayne's worlds soundtrack innehåller en hel del godbitar!

* Deadline för att ändra sin låt i Playlisten: LÖRDAG (21/7) KL 23:59.
* Röstning startar SÖNDAG (22/7) KL 00:00 OCH PÅGÅR FRAM TILL KL 23:59. 
* Samtliga röster skrivs som kommentar på röstningsinlägget på vår Facebook!

Kör hårt!

måndag 16 juli 2012

Vinnare Vecka 28: Metal på svenska är Aktiv Dödshjälp - Horn

Denna vecka var det Svensk musik när den är som bäst, och när den är som bäst så är det också som mest jämnt. Tre låtar fick vi, varav två stycken hamnade på samma poäng. Med ynka 10 poäng släpade tredje låten något efter. Segern gick dock till allas våra egna Aktiv Dödshjälp med sin snajsiga låt "Horn". Därmed välkomnar vi dem in i vår alldeles egna Hall of Fame.

Oavsett vad man tycker om dödshjälp så är vi för det i detta fall!


Vinnande deltagaren från vecka 28 är Erik Eriksson. Det betyder att just du får välja kategori till vecka 29s tävling. Ta en funderar och bege dig sedan till vår facebooksida och skriv ett nytt inlägg med veckans kategori. Spotify Metal Battle kommer sedan omgående skapa ett nytt inlägg på hemsidan och annonsera ut detta, varpå en ny tävling är igång!

Följande poäng gavs:
  1. Aktiv Dödshjälp - Horn = 340 poäng
  2. Raubtier - Världsherravälde = 340 poäng 
  3. The Few Against Many - Blod = 330 poäng
Grattis Aktiv Dödshjälp och grattis Erik!

måndag 9 juli 2012

Vecka 28 - Kategori: Metal på svenska

Allting låter bättre på Svenska. Jo, det är sant. Ta bara en låt som "Enter Sandman" av Metallica t.ex. Föga imponerande jämfört med den svenska översättningen, som blir något i stil med "Kom in John Blund". Det är därför inte helt konstigt att vi vecka 28 kör något så urcool som Metal på svenska. Det innebär att endast svensk lyrik är välkommen! Dags att hålla fanan högt! Som vanligt hittar ni Spotify-listan på: Spotify Metal Battle

Svensk metall: ABBA i aluminiumfolie...

* Deadline för att ändra sin låt i Playlisten: LÖRDAG (14/7) KL 23:59.
* Röstning startar SÖNDAG (15/7) KL 00:00 OCH PÅGÅR FRAM TILL KL 23:59. 
* Samtliga röster skrivs som kommentar på röstningsinlägget på vår Facebook!

Kör hårt!

söndag 8 juli 2012

Vinnare Vecka 27: Industrimetal är The Kovenant - Mirror's Paradise

Nu jäklar var det jämt! 5 poäng skiljde mellan varje låt och det var Magnus som tillslut satte dödsstöten och fjongade iväg The Kovenant på förstaplats med sin låt "Mirror's Paradise". På så vis får de äran att representera industrimetallens top-of-the-line samtidigt som de lotas in i Spotify Metal Battles alldeles egna Hall of Fame.

The Kovenant extraknäcker tydligen på sjukhus. Helylle grabbar det!


Vinnande deltagaren från vecka 27 är Magnus Dahlgren. Det betyder att just du får välja kategori till vecka 28s tävling. Ta en funderar och bege dig sedan till vår facebooksida och skriv ett nytt inlägg med veckans kategori. Spotify Metal Battle kommer sedan omgående skapa ett nytt inlägg på hemsidan och annonsera ut detta, varpå en ny tävling är igång!

Följande poäng gavs:
  1. The Kovenant - Mirror's Paradise = 330 poäng
  2. Samael - Slavocracy = 325 poäng 
  3. Eisbrecher - Verrückt = 320 poäng
Grattis The Kovenant och grattis Magnus!

torsdag 5 juli 2012

Vecka 27 - Kategori: Industrimetal

Om jag säger Industri, då tänker du kanske på ett sågverk eller möjligtvis en bolmande skorsten. Lägger vi därmed till ordet metal, ja då kommer genast kafferast och en svetsverkstad in i bilden. Men om du är mer normalt funtad och kan lägga ihop de två orden så får du istället en helt fantastiskt genre. En genre som inte sällan förknippats med ett gäng tyska pojkar. För den som inte redan klurat ut det så är alltså kategori för vecka 27 något så överraskande som Industrimetal. Som vanligt hittar ni Spotify-listan på: Spotify Metal Battle

Till har precis svalt en självlysande påfågel. En typisk industriolycka som bör anmälas...

* Deadline för att ändra sin låt i Playlisten: LÖRDAG (7/7) KL 23:59.
* Röstning startar SÖNDAG (8/7) KL 00:00 OCH PÅGÅR FRAM TILL KL 23:59. 
* Samtliga röster skrivs som kommentar på röstningsinlägget på vår Facebook!

Kör hårt!

tisdag 3 juli 2012

Vinnare Vecka 26: Post-metal är ISIS - Celestial (The Tower)

En jämn kamp erbjöds under vecka 26 där endast en skillnad på 10 poäng uppstod mellan första- och andraplats. Tillslut var det ISIS som förseglade brevet och tog hem post-metal-kampen med sin låt "Celestial (The Tower)". Därmed åker de omedelbums in i Spotify Metal Battles alldeles egna Hall of Fame.

Mörkt och jävligt, precis som det handskrivna brevets framtid...


Vinnande deltagaren från vecka 26 är Linus Ottosson. Det betyder att just du får välja kategori till vecka 27s tävling. Ta en funderar och bege dig sedan till vår facebooksida och skriv ett nytt inlägg med veckans kategori. Spotify Metal Battle kommer sedan omgående skapa ett nytt inlägg på hemsidan och annonsera ut detta, varpå en ny tävling är igång!

Följande poäng gavs:
  1. ISIS - Celestial (The Tower) = 290 poäng
  2. Russian Circles - 309 = 280 poäng 
  3. Mogwai - Does This Always Happen? = 265 poäng
Grattis ISIS och grattis Linus!