måndag 25 juni 2012

Vecka 26 - Kategori: Post-metal

I moderna tider där det är vanligare att skicka ett brev via internet än via brevlådan kan det vara tryggt att gå tillbaka till det gamla för en stund. Därför vill vi denna vecka slå ett slag för en gedigen och gammal vän. Kategorin för vecka 26 är därmed något så omodernt som Post-metal. Nu handlar denna tävlingen förvisso om mer än att bara hylla vårt hederliga postverk. Därför kan det vara intressant att veta att post-metal i själva verket innebär repetition, tyngd samt de sedvanliga distade gitarrerna. Som vanligt hittar ni Spotify-listan på: Spotify Metal Battle

Det är tröttsamt att vänta på vanligt pappersbrev. Men Isis tycker det är värt det ändå!

* Deadline för att ändra sin låt i Playlisten: LÖRDAG (30/6) KL 23:59.
* Röstning startar SÖNDAG (1/7) KL 00:00 OCH PÅGÅR FRAM TILL KL 23:59. 
* Samtliga röster skrivs som kommentar på röstningsinlägget på vår Facebook!

Kör hårt!

söndag 24 juni 2012

Vinnare Vecka 25: Metal från 2012 är Meshuggah - The Demon's Name Is Surveillance

Ännu en gång visar det sig att det lönar sig att vara het på gröten. För andra veckan i rad hamnar två låtar på samma poäng och därmed koras den först tillagda låten som segrare. Det betyder att ingen mindre än Meshuggah blir vecka 25s vinnare i kategori Metal från 2012. Med sin låt "The Demon's Name Is Surveillance" äntrar dem Spotify Metal Battles alldeles egna Hall of Fame.

Svår musik kräver svåra ansiktsuttryck...


Vinnande deltagaren från vecka 25 är Linus Ottosson. Det betyder att just du får välja kategori till vecka 26s tävling. Ta en funderar och bege dig sedan till vår facebooksida och skriv ett nytt inlägg med veckans kategori. Spotify Metal Battle kommer sedan omgående skapa ett nytt inlägg på hemsidan och annonsera ut detta, varpå en ny tävling är igång!

Följande poäng gavs:
  1. Meshuggah - The Demon's Name Is Surveillance = 320 poäng
  2. Kreator - Phantom Antichrist = 320 poäng 
  3. Killing Joke - Rapture = 300 poäng
Grattis Meshuggah och grattis Linus!

måndag 18 juni 2012

Vecka 25 - Kategori: Metal från 2012

Metal kommer i många former. Kanske inte just så som rektangulär eller cirkelformad, utan snarare från en uppsjö av olika subgenrer. Finurligt nog handlar denna tävlingen om att undersöka alla typer av metal - en efter en - genom att vi väljer en specifik kategori till varje vecka. Men nu blev det aningen annorlunda. Kategorin för vecka 25 är något så ospecificerat som Metal från 2012. Det innebär alltså att samtliga subgenrer inom metalvärlden är välkomna. Det enda kriteriet är att låten är släppt någon gång mellan januari 2012 fram till slutdatum för tävling (24 juni 2012). Som vanligt hittar ni Spotify-listan på: Spotify Metal Battle

Smaken är som baken. Kanske Semargls Satanic Pop Metal från 2012 innehåller vinnaren!

* Deadline för att ändra sin låt i Playlisten: LÖRDAG (23/6) KL 23:59.
* Röstning startar SÖNDAG (24/6) KL 00:00 OCH PÅGÅR FRAM TILL KL 23:59. 
* Samtliga röster skrivs som kommentar på röstningsinlägget på vår Facebook!

Kör hårt!

Vinnare Vecka 24: Svensk thrashmetall är Guillotine - Liar

Ur en jämn kamp med två band på exakt samma poäng segrade tillslut Guillotine i vecka 24s tävling där kategorin var Svensk thrashmetall. Enligt reglerna koras det band som först lades till i playlisten som vinnare om två band hamnar på samma poäng. Därmed blir föregående veckas tävling en påminnelse om att det lönar sig att vara snabb! Samtidigt åker vecka 24s vinnare Guillotine in med sin fartfyllda låt "Liar" i Spotify Metal Battles alldeles egna Hall of Fame.

Otroligt nog är samtliga huvuden kvar på bandmedlemmarna.


Vinnande deltagaren från vecka 24 är Erik Eriksson. Det betyder att just du får välja kategori till vecka 25s tävling. Ta en funderar och bege dig sedan till vår facebooksida och skriv ett nytt inlägg med veckans kategori. Spotify Metal Battle kommer sedan omgående skapa ett nytt inlägg på hemsidan och annonsera ut detta, varpå en ny tävling är igång!

Följande poäng gavs:
  1. Guillotine - Liar = 330 poäng
  2. The Haunted - Bury Your Dead = 330 poäng 
  3. Defleshed - Proud To Be Dead = 310 poäng
Grattis Guillotine och grattis Erik!

måndag 11 juni 2012

Vecka 24 - Kategori: Svensk thrashmetall

Häromveckan var det svensk dödsmetall som stod på tapeten och segrande ur striden gick allas våra Bloodbath. Den här veckan är det den svenska thrashen som ska visa var skåpet ska stå. För den oinvigde så heter det alltså inte trash, utan thrash, så som att slå sönder något. Typ som när a-tangenten slutat fungera och du drar tangentbordet i väggen... fast metal. Hursomhelst så är kategorin för vecka 24 Svensk thrash. Som vanligt hittar ni Spotify-listan på: Spotify Metal Battle

Tangentbordshatet var stort hos Metallica. Här kan vi se originalomslaget av Kill 'em All som
illustrerar hur titeln åsyftade samtliga tangenter på själva tangentbordet. Otroligt thrashigt!

* Deadline för att ändra sin låt i Playlisten: LÖRDAG (16/6) KL 23:59.
* Röstning startar SÖNDAG (17/6) KL 00:00 OCH PÅGÅR FRAM TILL KL 23:59. 
* Samtliga röster skrivs som kommentar på röstningsinlägget på vår Facebook!

Kör hårt!

söndag 10 juni 2012

Vinnare Vecka 23: Metalcover på en icke-metal-låt är Cradle of Filth - No Time To Cry

Med Metalcover på en icke-metal-låt som kategori visade Cradle of Filth att deras version av Sisters of Mercys gamla dänga "No Time To Cry" minsann fungerar som metal också. I och med detta åker vecka 23s vinnare Cradle of Filth in i Spotify Metal Battles alldeles egna Hall of Fame.

Det råder viss likhet mellan banden. Ingen har dessutom tid för att gråta.


Vinnande deltagaren från vecka 23 är Magnus Dahlgren. Det betyder att just du får välja kategori till vecka 24s tävling. Ta en funderar och bege dig sedan till vår facebooksida och skriv ett nytt inlägg med veckans kategori. Spotify Metal Battle kommer sedan omgående skapa ett nytt inlägg på hemsidan och annonsera ut detta, varpå en ny tävling är igång!

Följande poäng gavs:
  1. Cradle of Filth - No Time To Cry = 360 poäng
  2. Marilyn Manson - Sweet Dreams = 340 poäng 
  3. Children Of Bodom - Oops... I did it again = 325 poäng
Grattis Cradle of Filth och grattis Magnus!

söndag 3 juni 2012

Vecka 23 - Kategori: Metalcover på en icke-metal-låt

Denna vecka är det covers som gäller, och inte bara covers rakt av, utan metalcovers gjorda på låtar som inte är metal. Har Cannibal Corpse gjort en cover på Arvingarnas Eloise? Då är den välkommen! Har de gjort en cover på Slayers Raining Blood? Då är den diskvalificerad! Således är kategorien för denna vecka Metalcover på en icke-metal-låt. Dags för er att visa att allting låter bättre som metal! Som vanligt hittar ni Spotify-listan på: Spotify Metal Battle

Cannibal Corpse och Arvingarna. En cover vi alla väntar på...

* Deadline för att ändra sin låt i Playlisten: LÖRDAG (9/6) KL 23:59.
* Röstning startar SÖNDAG (10/6) KL 00:00 OCH PÅGÅR FRAM TILL KL 23:59. 
* Samtliga röster skrivs som kommentar på röstningsinlägget på vår Facebook!

Kör hårt!

Vinnare Vecka 22: Svensk dödsmetall är Bloodbath - Like Fire

Bloodbath - Like Fire manglade hem segern i vecka 22s tävling där kategorien var svensk dödsmetall. I och med detta smiskar dem in sig med dubbla baskaggar i Spotify Metal Battles alldeles egna Hall of Fame.

Bloodbath - Som mens, fast på killar.


Vinnande deltagaren från vecka 22 är återigen Erik Eriksson. Det betyder att just du får ännu en gång välja kategori till vecka 23s tävling. Ta en funderar och bege dig sedan till vår facebooksida och skriv ett nytt inlägg med veckans kategori. Spotify Metal Battle kommer sedan omgående skapa ett nytt inlägg på hemsidan och annonsera ut detta, varpå en ny tävling är igång!

Följande poäng gavs:
  1. Bloodbath - Like Fire = 350 poäng
  2. My Own Grave - Where Carnage Reigns = 310 poäng 
  3. Hypocrisy - Blinded = 280 poäng
Grattis Bloodbath och grattis Erik!